Tahinli Havuçlu Kek

  • Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Tahinli Havuçlu Kek
    Malzemeler

    Tahinli Havuçlu Kek Malzemeleri

    • 2 yumurta
    • 1 çay bardağı kuru dut
    • 3 yemek kaşığı tahin
    • 1 çay bardağı süt
    • 1 çay bardağı yulaf ezmesi
    • 1,5 (bir buçuk) çay bardağı tam buğday unu
    • 1 tatlı kaşığı tarçın
    • 1 çay kaşığı karbonat + bir kaç damla limon
    • 1 su bardağı ince rendelenmiş havuç
    • 1 çay bardağı ceviz
    • Üzeri için:
    • 4-5 adet kuru kayısı veya başka bir kuru meyve
    • 1 avuç ceviz
    Yapılışı

    Tahinli Havuçlu Kek Yapılışı

    • Yulaf ezmesini mutfak robotu veya kahve değirmeninde un haline gelene kadar çekin.
    • Dut kurusunu mutfak robotu veya kahve değirmeninde un haline gelene kadar çekin.
    • Bir kaba yumurtaları kırın, çırpma teliyle çırpın.
    • Üzerine robotta çekilmiş dut kurusunu ve tahini ekleyin, karıştırın.
    • Karışıma sütü de ekleyin ve karıştırın.
    • Sıvı karışımın üzerine robotta çekilmiş yulaf ezmesi, elenmiş un, tarçın, karbonat ve limonu ekleyin. Bir tahta kaşık yardımıyla unlar kaybolana kadar karıştırın.
    • Son olarak havuç rendesi ve iri parçalanmış cevizi de ekleyin, hepsini iyice karıştırın.
    • Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş baton kalıba karışımı dökün.
    • Üzerine iri doğranmış cevizi ve suda bekletip biraz yumuşattığınız kuru kayısıları küp küp kesip serpiştirin.
    • Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede 40-45 dk. pişirin. Afiyet olsun.