Tahinli Profiterol Tarifi

  • Kaan Cinkaya
    Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Tahinli Profiterol Tarifi
    4-6
    kişilik
    30
    dakika
    455
    kalori/prs.
    Malzemeler

    Tahinli Profiterol Malzemeleri

    Profiterol Topları için Malzemeler
    1+ 1/3 su bardağı su
    175 gr. un
    1 tutam tuz
    110 gr. tereyağı
    5-6 adet yumurta

    Pastacı Kreması için Malzemeler
    500 ml. süt
    150 gr. toz şeker
    40 gr. tereyağı
    5 adet yumurta sarısı
    60 gr. un
    50 gr. mısır nişastası
    1/2 su bardağı pekmez

    Tahin Kreması için Malzemeler
    1 su bardağı krema
    1 su bardağı tahin
    1 su bardağı pudra şekeri

    Yapılışı

    Profiterol topları için;

    Su tereyağı ve tuzu ocağa koyun ve tereyağı eriyince unu ilave ederek spatula ile kararak iyice kavurun ve biraz soğutun. Soğumaya yakın içerisine teker teker yumurtaları kırın ve mikserle hızlı devirde karıştırın.

    5 yumurtayı koyduktan sonra eğer harcınız doğru kıvamdaysa 6. yumurtayı kırmayın.

    Hamur koyu mayonez kıvamında olmalıdır, hamurunuz bu kıvama geldiğinde sıkma torbasına alın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye büyük toplar halinde, birbirlerine çok bitişik olmadan sıkın.

    190 derece önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin.

    Krema için;

    Sütü bir tencereye alın ve ısıtın.

    Şeker ve yumurta sarılarını iyice çırpıp, un, tereyağı ve nişastayı ekleyin.

    Sütü bu karışıma ılıtarak karıştırın ve tüm karışımı tekrar tencereye alarak ateşin üzerinde sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına getirin. Kıvamını bulan kremanıza yarım bardak pekmezi ilave dip biraz daha karıştırın ve soğutmak için kenara alın. Soğuyan pastacı kremanızı sıkma torbasına alın.

    Tahin sos için;

    Kremayı ısıtın, içerisine tahini ekleyip ateşten alın ve karıştırın. Sos kesilir gibi olursa içerisine 2-3 kaşık su koyup karıştırın.

    Ardından pudra şekerini ilave edin ve tekrar karıştırın. Hafif akışkan bir krema elde edin ve birleştirmek için kenara alıp ılımasını sağlayın.

    Birleştirmek için;

    Profiterol toplarının alt kısmından parmağınızla bir delik açıp kremayı içlerine sıkın, servis tabağına alın. Ardından topların üstüne tahin kremasından dökün ve servis edin.