Tatlı Acı Biftek

  • Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Tatlı Acı Biftek
    Malzemeler

    Tatlı Acı Biftek Malzemeleri

    • Sos için;
    • 1 yemek kaşığı soya sosu
    • 4 yemek kaşığı limon suyu
    • 2 yemek kaşığı portakal suyu
    • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
    • 2 yemek kaşığı bal
    • ½ salatalık
    • 1 adet yeşil biber
    • Et için;
    • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
    • 250 gr. ince şeritler halinde doğranmış biftek
    • 1 yemek kaşığı şeri (imkanınız varsa sake koyabilirsiniz.)
    • bir tutam kırmızı biber
    • 1 çay kaşığı soya sosu
    • karabiber
    • Servis için;
    • Marul, kavun
    Yapılışı

    Tatlı Acı Biftek Nasıl Yapılır?

    • Yeşil biberi ince ince doğrayın. Salatalığı dörde dölün çekirdeklerini çıkartın ve küçük parçalar halinde doğrayın.Tüm sos malzemelerini derin bir kapta iyice karıştırın. Bir kenarda bekletin.
    • Derin bir tavada (veya mevcutsa bir Çin tavasında) sıvı yağı kızdırın. Etleri bir kaç dakika karıştırarak pişirin. Şeriyi ekleyip 1 dakika daha pişirin. Kırmızı biber, soya sosu ve karabiberi ekleyip 1-2 dakika kadar daha karıştırarak pişirin.
    • Bir servis tabağına marulları dizin. Üzerine pişirdiğiniz etleri sıcakken koyun. En üste de hazırladığınız sosu dökün.
    • Yanında kavunla birlikte marul içerisine dürüm yaparak yiyiniz.