Tavuk Kokoreç Tarifi

  • Kaan Cinkaya
    Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Tavuk Kokoreç Tarifi
    4-6
    kişilik
    30
    dakika
    325
    kalori/prs.
    Malzemeler

    Tavuk Kokoreç

    • Tavuk eti (But kısmından)
    • İç yağı ve sade yağ
    • Sivri biber
    • Domates
    • Tuz
    • Kırmızı pul biber
    • Kekik

    *Sevenler için Kimyon ve ince kıyılmış taze soğan hatta 1-2 diş sarımsak

    Yapılışı:

    • 2-3 cm boyunda ve kalem kalınlığında kestiğimiz tavuk etlerini bir miktar ince kıyılmış iç yağ ile kavurmaya başlayalım.
    • Etler suyunu salıp da çektiği zaman ufak, ufak kestiğimiz sivri biberleri de tencereye ilave edip karıştırarak birazcık renk almasını sağlayalım.
    • Kabuğunu soyup ufak kuşbaşı kestiğimiz domatesleri de koyup bir iki sefer karıştırdıktan sonra baharatlarını atıp sıcak lavaş ekmeğe veya pideye oda olmazsa yarım ekmeğe salçası ile birlikte koyup sıcak olarak afiyetle yiyelim. (salçası için hazır domates püresi kullanılır, kaynatılarak lavaşa sürülür.)

    Not:Tavuk etlerinin rengi et rengine dönmeli ve biraz acı olarak tüketmek daha iyi olur.

    Yapılışı

    Tavuk Kokoreç
    Malzemeler:

    • Tavuk eti (But kısmından)
    • İç yağı ve sade yağ
    • Sivri biber
    • Domates
    • Tuz
    • Kırmızı pul biber
    • Kekik

    *Sevenler için Kimyon ve ince kıyılmış taze soğan hatta 1-2 diş sarımsak

    Yapılışı:

    • 2-3 cm boyunda ve kalem kalınlığında kestiğimiz tavuk etlerini bir miktar ince kıyılmış iç yağ ile kavurmaya başlayalım.
    • Etler suyunu salıp da çektiği zaman ufak, ufak kestiğimiz sivri biberleri de tencereye ilave edip karıştırarak birazcık renk almasını sağlayalım.
    • Kabuğunu soyup ufak kuşbaşı kestiğimiz domatesleri de koyup bir iki sefer karıştırdıktan sonra baharatlarını atıp sıcak lavaş ekmeğe veya pideye oda olmazsa yarım ekmeğe salçası ile birlikte koyup sıcak olarak afiyetle yiyelim. (salçası için hazır domates püresi kullanılır, kaynatılarak lavaşa sürülür.)

    Not:Tavuk etlerinin rengi et rengine dönmeli ve biraz acı olarak tüketmek daha iyi olur.