Tavuklu Kabak Karniyarik

  • Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Tavuklu Kabak Karniyarik
    Malzemeler

    Tavuklu Kabak Karniyarik Malzemeleri

    • 8 adet kabak
    • 3 adet tavuk göğsü
    • 1 adet soğan
    • 2 adet domates
    • 2 adet sivri biber
    • 2 adet havuç
    • 1 su bardağı bezelye
    • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
    • Birer çay kaşığı karabiber, kimyon, kırmızı pul biber
    • Tuz
    Yapılışı

    Tavuklu Kabak Karniyarik Nasıl Yapılır?

    • Tavuk göğüslerini ince şerit biçiminde doğrayın. Tavaya sıvıyağı alıp tavukları kavurun. Bezelyeyi, ince şerit doğranmış havuç ve biberi, küp doğranmış soğan ve domatesleri ilave edin. Hepsini iyice soteleyin. Baharat ve tuzunu ekleyip karıştırın.
    • Diğer taraftan kabakların üzerini kazıyıp, kaynar su koyduğunuz tencerede kabakları 10-12 dk haşlayın. Biraz soğuttuktan sonra, kabağın üzerinden boyuna doğru bıçakla kesin. Altta kalan kabağın içini çay kaşığı yardımıyla oyun. Fırça yardımıyla içine sıvı yağ sürün. İç malzemeden içine doldurun ve kapağını üzerine kapatın. Az yağlanmış tepsiye kabakları dizin ve üzerine fırçayla sıvı yağ sürün.
    • Önceden ısıtılmış fırında kabaklar kızarana kadar pişirin.