Tepsi Köfte

  • Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Tepsi Köfte
    Malzemeler

    Tepsi Köfte Malzemeleri

    • 500 gr. köftelik kıyma
    • 2 dilim bayat ekmek içi
    • 2 diş sarımsak
    • 1 adet kuru soğan
    • 1 adet yumurta
    • yarım demet maydanoz
    • 75 gr. kaşar peyniri rendesi
    • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 1 tatlı kaşığı kimyon
    • yarım tatlı kaşığı karabiber
    • 1 tatlı kaşığı kekik
    • tuz
    • Sosu İçin;
    • 2 adet domates
    • 2-3 adet sivribiber
    • 250 gr. mantar
    • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
    • 1 fincan su
    • kırmızı pul biber
    • tuz
    Yapılışı

    Tepsi Köfte Yapılışı

    • Derince bir kaba; kıymayı, rendelenmiş soğan, dövülmüş sarımsağı, ıslatılıp suyu sıkılmış ekmek içini, yumurtayı, zeytinyağını, kaşar peyniri rendesini, tuzu, karabiberi, kekiği, kimkonu koyup iyice yoğurun.
    • Yağlanmış fırın kabına elle bastıra bastıra 1 cm. kalınlığında yayın.
    • Önceden ısıtılmış fırında pembe renkte pişirin.
    • Sosu içinde;
    • sıvıyağı derince bir tavaya alın.
    • İnce doğranmış mantarı ve sivri biberi sote edin.
    • Doğranmış domates, tuz, kırmızı pul biber koyun, suyunu ilave edip kaynatın.
    • Fırından çıkan tepsi köftesinin üzerine hazırladığımız sosu gezdirerek servis yapın.