Toros Çorbası

  • Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Toros Çorbası
    Malzemeler

    Toros Çorbası Malzemeleri

    • 1 su bardağı irmik
    • 1 su bardağı Köftelik Bulgur
    • 1 adet soğan
    • 2 adet yumurta
    • Tuz
    • Karabiber
    • Kırmızı toz biber
    • 3 adet Et Bulyon
    • 2 litre su
    • 150 gram nohut
    • 75 gram tereyağ
    • Terbiye İçin :
    • 1 su bardağı Un
    • 1 su bardağı yoğurt
    • 1/2 adet limon
    Yapılışı

    Toros Çorbası Nasıl Yapılır?

    • Nohudu bir gece önceden suda bekletin.
    • Ertesi gün suyunu süzüp yumuşayıncaya kadar kaynatıp tekrar suyunu süzdürün.
    • İrmik ile bulguru çukur bir kapta harmanlayın.
    • Soğanı soyup rendeleyin.
    • Yumurta aklarıyla birlikte bulgurlu karışıma ilave edin.
    • Tuz, karabiber ve çok az da su ekleyip hamur kıvamına gelinceye kadar yoğurun.
    • Elde ettiğiniz karışımdan nohut büyüklüğünde parçalar kopararak avucunuzun içinde yuvarlayın. Suyu geniş bir tencereye alın, içine et bulyonları ilave edip kaynayınca bulgurlu topları içine atarak haşlayın.
    • Nohutları ekleyip 5 dakika daha haşlayın.
    • Terbiyesi için un, yoğurt ve yarım limonun suyunu bir kapta çırpın. Kaynamakta olan çorba suyundan çok az ekleyip ılıtın. Tencereye ilave edip kısık ateşte 10 dakika pişirin.
    • Ocaktan alın. Tereyağı tavada eritip kırmızıbiberi ekleyin.
    • Çorbayı servis kaselerine paylaştırın.
    • Hazırladığınız kırmızıbiberli tereyağı üzerine gezdirerek dökün. Sıcak servis yapın.