Tuzda Palamutbalik

  • Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Tuzda Palamutbalik
    Malzemeler

    Tuzda Palamutbalik Malzemeleri

    • 1 BÜYÜK PALAMUT
    • 250 gr.TUZ
    • 3 YUMURTA AKI
    • ALDIGI KADAR UN(KULAK MEMESİ TABİRİ UYGUN OLACAK KADAR)
    • ROKA-
    • MAYDONOZ-
    • BİBERİYE-
    • DEREOTU-
    • MAYDONOZ-
    • DEFNE YAPRAGI…VB..
    • 1 TATLI KASIGI KADAR TEREYAGI
    • 2-3 ADET TOHUM KARABİBER
    Yapılışı

    Tuzda Palamutbalik Yapılışı

    • Palamutu iyice yıkayalım kafası ve kuyrugu kalacak sadece içi temizlenecek..
    • bir yüzüne 3 yada 4 kez enlemesine bıcakla kesip içlerine 1 er adet defne yapragı,ince ince kıydıgımız otlarıda aralarına sıkıstırıp yagladıgımız tepsiye kestiğimiz ve doldurdugumuz yüzü alta gelecek sekilde koyalım..
    • arasına yine defne yapragı ,cok az tereyagı ve karabiber koyalım..
    • üzerinede yine dogradıgımız otlardan koyalım..
    • bir kenarda yumurta akı tuz ve unu hamur yapıp balık eni ve boyu kadar acıp bunu kuyrugu ve bası dısarda kalacak sekilde saralım iyice hava cıkmamalı…
    • acıkta kalan yerlerede yanmaması için folya örtelim..
    • fırında yaklaşık 40-50 dk hatta 1 saat kadar pişirelim..
    • cıkardıktan sonra cekic ve bıcak yardımı ile üzerindeki tuzu rahatlıkla cıkartabiliriz..
    • inanılmaz tad oldu arkadaslar denemenizi tavsiye ederim..