Tuzlu Pastane Kurabiyesi Tarifi

  • Kaan Cinkaya
    Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Tuzlu Pastane Kurabiyesi Tarifi
    8-10
    kişilik
    20
    dakika
    679
    kalori/prs.

    Pastaneler de hazır olarak yapılan kıtır kıtır ve oldukça lezzetli olan tuzlu pastane kurabiyesini daha önce evde hiç denememişseniz eğer bugün bu tarifi yaparak Çay saatlerinizi daha güzel ve eğlenceli bir hale getirebilirsiniz.

    Malzemeler
    • Yarım paket margarin
    • 1 çay bardağı sıvı yağ
    • 1 su bardağı yoğurt
    • Yarım limon suyu
    • 1 yemek kaşığı şeker
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1 yemek kaşığı mahlep
    • 1 paket vanilya
    • 1 paket kabartma tozu
    • 2 yumurtanın sarısı  ( üzeri için yumurtanın beyazı )
    • Üzerine eklemek için çörek otu ve susam
    Yapılışı

    Derin bir kaba margarini, yumurta aklarını, şeker, tuz, vanilya, kabartma tuzu, yoğurt, sıvı yağ, mahlep ekleyip kaşık yardımıyla karıştırıyoruz. Ardından yavaş yavaş un ilave edip ellerimizle hamuru yoğuruyoruz. Hamur kulak memesi kıvamına gelince hamurumuz olmuş demektir. Fırın tepsimizi yağlıyoruz ve hamurdan küçük toplar yapıp zevkimize göre istediğimiz şekilleri veriyoruz.

    Tuzlu kurabiyeler ne kadar küçük şekilli olursa o kadar görsel olarak güzel olur. Tamamladığımız tuzlu pastane kurabiyelerimizi tepsiye diziyoruz. Yumurta sarılarını ve susam ile çörek otunu bir kase de karıştırıyoruz.

    Fırça yardımıyla hazırladığımız karışımı kurabiyelerin üzerinde gezdiriyoruz. Karışımı tüm tuzlu kurabiyelerin üzerinde gezdirdikten sonra 180 derecede ki önceden ısıttığımız fırına atıyoruz ve üzeri hafif kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Fırından çıkartıp çayla kendimize ve sevdiklerimize ziyafet veriyoruz. Ellerinize sağlık afiyet olsun.