Üç Renkli Börek

  • Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Üç Renkli Börek
    Malzemeler

    Üç Renkli Börek Malzemeleri

    • 400 gram ıspanak
    • 1 buçuk su bardağı lor ya da peynir
    • 3 tane orta büyüklükte havuç
    • 3 yaprak yufka
    • 1 çay bardağı zeytinyağı
    • 2 çay bardağı su
    Yapılışı

    Üç Renkli Börek Nasıl Yapılır?

    • Rendelenmiş havuç ve doğranmış ıspanak ayrı ayrı tencerelerde zeytinyağı ile hafif kavrulup soğumaya bırakılıyor.
    • Lorun içine nane, kekik, karabiber ve kırmızı biber katılıyor.
    • Yufkalardan birisi tüm bırakılıyor.
    • Diğer iki yufka ortadan ikiye bölünüyor.
    • Elde 4 tane yarım daire yufka oluyor.
    • Üçünün içine iç malzemeleri sarılacak, dördüncü yarım yufka boşa gitmesin diye parçalanıp diğerlerinin içine eklenecek.
    • Üç yarım daire yufkadan birisinin düz kenarına ıspanağın tümü boşaltılıyor ve yuvarlak tarafa doğru sarılıyor.
    • Diğer yarım yufkanın düz kenarına havuç konuluyor ve o da sarılıyor.
    • Sonuncu yarım dairenin içine de lor konuluyor ve o da aynı şekilde sarılıyor.
    • Elimizde üç tane ince, uzun rulo oluyor.
    • Tüm kalan yufka açılıyor ve içine o üç rulo konuluyor; ikisi yanyana üçüncü ise ikisinin üstüne.
    • Tüm yufka üç ruloyu saracak şekilde çevriliyor.
    • Yani en son kocaman bir rulo oluyor.
    • Her yufka yaprağına malzemeleri koymadan önce su ve zeytinyağı karışımını sürmeyi unutmayın.
    • Üzerine yumurta sarısı sürülüp susam atılıyor.
    • 200 dereceye ısınmış fırında pişiriliyor.
    • Piştikten sonra dilimleniyor.
    • Ve işte dilimlendiğinde görüntüsü fotoğraftaki gibi oluyor.
    • Afiyet olsun….