Vişneli Cup Tarifi

  • Kaan Cinkaya
    Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Vişneli Cup Tarifi
    4-6
    kişilik
    30
    dakika
    400
    kalori/prs.
    Malzemeler

    Vişneli Cup Malzemeleri

    Crumble için Malzemeler
    150 gr. tereyağı
    1,5 su bardağı un
    3 yemek kaşığı toz şeker
    1 tutam toz zerdeçal
    1 tutam kişniş tohumu

    Vişne Marmeladı için Malzemeler
    2 su bardağı vişne
    ½ su bardağı toz şeker
    1 adet çubuk tarçın
    1 yemek kaşığı nişasta
    File badem – üzeri için

    Yapılışı

    Un, tereyağı, toz şeker, toz zerdeçal ve kişniş tohumlarını parçalayıcınızın içerisinde karıştırın. Parçalı hamur kıvamına geldiği zaman yağlı kağıt arasında bir merdane yardımı ile açıp, fırın tepsinize yayın ve 180 derece ısınmış fırında pişirin 10 dakika da bir çatal yardımı ile ezerek iyice pişirin.

    Diğer tarafta donuk vişnelerinizi süzgece alın, çukur bir kasenin içinde bekletin. Çıkan suyundan çeyrek su bardağı ayırın.
    Bir yemek kaşığı nişastayı bu suyun içinde çözdürün. Vişneleri bir sos tenceresinin içine alın, üzerine şekeri ilave edip kaynatın.
    Üzerine çözdürdüğünüz nişastalı suyu ekleyin ve kıvam alana kadar kaynatın ve soğumaya bırakın.

    Kadehlerinizin tabanına hazırladığınız pişmiş crumble hamurundan koyun, üzerine soğuttuğunuz vişne marmeladından ekleyin ve file badem ile süsleyerek servis edin.