Vişneli Pay Tarifi

  • Kaan Cinkaya
    Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Vişneli Pay Tarifi
    4-6
    kişilik
    30
    dakika
    375
    kalori/prs.
    Malzemeler

    Vişneli Pay Malzemeleri
    6 adet kare milföy

    Vişne Marmeladı için Malzemeler
    2 su bardağı vişne
    ½ su bardağı toz şeker
    1 yemek kaşığı nişasta
    Ayçiçek yağı – kızartmak için
    Esmer şeker – üzeri için

    Yapılışı

    Donuk vişnelerinizi süzgece alın, çukur bir kasenin içinde bekletin. Çıkan suyundan çeyrek su bardağı ayırın.

    Bir yemek kaşığı nişastayı bu suyun içinde çözdürün. Vişneleri bir sos tenceresinin içine alın, üzerine şekeri ilave edip kaynatın.

    Üzerine çözdürdüğünüz nişastalı suyu ekleyin ve kıvam alana kadar kaynatın ve soğumaya bırakın.

    Milföy parçalarının orta kısmına 1 yemek kaşığı kadar marmeladı ekleyin. Milföyü kapatıp dikdörtgen oluşturun ve açık kalan kısımlarını çatal yardımı ile şekil vererek kapatın. Üst kısmına bıçak yardımı ile küçük bir artı çizip kenara alın. Tüm milföy parçalarını aynı şekilde hazırlayın.

    Ayçiçek yağını tavaya alıp kızdırın. Hazırladığınız milföyleri kızgın yağa koyup pişirin. Pişen milföyler sıcakken üzerine esmer şeker serpin ve servis edin.