Yayla Çorbası Buğdaylı

  • Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Yayla Çorbası Buğdaylı
    Malzemeler

    Yayla Çorbası Buğdaylı Malzemeleri

    • 1 su bardağı aşurelik buğday (1-2 saat önceden ılık suda bekletiyorum)
    • 1,5 çorba kaşığı un (dolu-dolu)
    • 3 çorba kaşığ yoğurt
    • 1 tatlı kaşığı tereyağ
    • 2 tatlı kaşığı sıvı yağ
    • 1 tatlı kaşığı nane
    • Yarım tatlı kaşığı toz biber
    Yapılışı

    Yayla Çorbası Buğdaylı Yapılışı

    • Aşurelik buğdayın beklettiğimiz suyunu döküp 6 bardak ılık su ile kaynatmaya başlıyoruz.
    • Orta ateşte yaklaşık yarım saat karnıyor.
    • Buğdaylar piştiğinde 3 bardak daha sıcak su ilave edip kaynamaya başladığında
    • Diğer tarafta bir bardak su ile un yoğurt karışımını hazırlıyoruz. (Bizde çorbalarda yumurta pek sevilmediği için kullanmıyorun ama arzu eden kullanabilir)
    • Çorbadan kepçeyle aldığımız sıvı ile terbiyeyi karıştırıyoruz ve tüm terbiyeyi çorbaya boşaltıyoruz.(Bu şekilde çorba ve terbiyenin ısıları birbirine yaklaştığı için çorba daha pürüzsüz oluyor.
    • Bu nedenle tüm çorbaları bu şekilde terbiye ediyorum.)
    • Buaşamada yanınızda sıcak su bulundurup çorbanın kıvamını evdekilerin damağına göre ayarlıya bilirsiniz. Bizde kıvamlı çorbalar seviliyor .
    • Çorba kaynadıktan sonra diğer tarafta kızdırdığımız yağa önce nane sora toz biberi katarak hafif kızartıyoruz ve çorbaya ilave ediyoruz.
    • Ben çok az karabiber ve kimyonda ekeliyorum.
    • İşte bence süper sağlıklıbir çorba eğer hafif bir yemek varsa doyurucu olması için rahatlıkla seçebileceğiniz bir çeşit afiyet olsun..
    • .