Yozgatın Geleneksel Yemeği Arabaşı

  • Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Yozgatın Geleneksel Yemeği Arabaşı
    Malzemeler

    Yozgatın Geleneksel Yemeği Arabaşı Malzemeleri

    • 1 adet tavuk (yada hindi)
    • 3 tatlı kaşığı kavrulmuş un
    • 1 yemek kaşığı domates salçası
    • 1 tatlı kaşığı biber salçası
    • 1-2 kaşık sıvı yağ
    • bir dal reyhan
    • pul biber , karabiber
    • limon suyu , tuz
    • HAMURU İÇİN ;
    • 5 su bardağı su
    • 1 subardağı un
    • tuz
    Yapılışı

    Yozgatın Geleneksel Yemeği Arabaşı Nasıl Yapılır?

    • İlk önce hamurunu hazırlayalım.
    • Bir tencereye 3 su bardağı suyu koyup kaynamaya bırakıyoruz
    • Başka bir kapta 2 bardak suda unu iyice mikserle çırpıp akıcı bir hamur elde ediyoruz.
    • Kaynayan suya tuz atıyoruz.
    • Sonra yaptığımız hamuru yavaşça sürekli karıştırarak tencereye döküyoruz.
    • Dökerken karıştırmayı hiç kesmeyelim hızlıca karıştıralım.
    • Dökme işlemi bitince arada karıştırarak 15-20 dakika pişirelim.
    • Annem derdiki ‘hamurlar kenardan içe doğru toplanmaya başlayınca tamam ‘mış.
    • o zamana kadar pişirin.
    • Sonra bir tepsi döküp soğumaya bırakıyoruz.
    • Hamur soğuya dursun biz çorbamıza geçellim.
    • Tavuğu iyice yıkadıktan sonra düdüklü tencereye koyup 20 dakika kaynatıyoruz
    • 3 kaşık unu teflon tavaya koyup yağsız olarak kavuruyoruz.
    • soğuyunca eleyerek bir tasa koyalım.tavuk suyu ekleyerek akıcı bir kıvam yani ayran kıvamında bir karışım elde edelim .
    • Başka bir tencereye sıvı yağı koyup ısıtıyoruz.
    • Ardından salçamızı koyup kavuruyoruz.( bu arada acıyı sevenler bolca pul biber koyun ) yavaşça tuvuk suyumuzu ekliyoruz.
    • Ardından yaptığımız unlu karışımı karıştırarak yavaşça döküyoruz.
    • Tuzuna bakıp eksikse damak tadımıza göre ayarlayalımKaynamaya bırakıyoruz.
    • Annem bu kısımda kuruttuğu reyhanı iyice yıkayıp içine saplarıyla birlikte koyar kaynatıp tadı çorbaya çıkınca içinden alır.
    • Haa bu arada sakın tencerenin ağzını ocak açıkken kapatmayın yoksa çorba taşabilir birde ocak temizliğiyle uğraşmayın :))
    • Soğuyan tavuğumuzu kemiklerinden ayırıp iyice didikliyoruz.
    • Kaynayan çorbamızın içine koyuyoruz.
    • Bir miktarda böyle kaynadıktan sonra yemeğe hazır.
    • Hamurumuzu baklava dilimiinde keselim ve çorba kaselerini koymak için yer açalım.
    • Sıcak çorbaya kaseye koyup içine karabiber pul biber limon sıkıp humurdan parçalar alıp çorbamıza daldırıp AFİYETLE yutalım…
    • AFİYET OLSUN…….