Zencefilli Çocuk Kurabiyeleri

  • Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Zencefilli Çocuk Kurabiyeleri
    Malzemeler

    Zencefilli Çocuk Kurabiyeleri Malzemeleri

    • 100 gr. tereyağı
    • 1 çay bardağı pudra şekeri
    • 1 adet yumurta
    • 2-2,5 su bardağı beyaz un ve tam buğday unu karışımı
    • 1 tatlı kaşığı zencefil
    • Süsleme için 80 gr. çikolata, damla çikolataları
    Yapılışı

    Zencefilli Çocuk Kurabiyeleri Yapılışı

    • Oda sıcaklığındaki tereyağını yoğurma kabına alın.
    • Çikolata haricindeki tüm malzemeleri katıp yoğurmaya başlayın
    • Hamur cıvık olduysa azar azar un ilave ederek ele yapışmayacak bir hamur hazırlayın.
    • Unu kontrollü katın, hamurun katı olmaması gerekiyor.
    • Daha sonra hamuru iki ya da üç parçaya bölün, hafif unlayarak merdane yardımıyla yarım santimden az daha ince açın.
    • Daha sonra yuvarlak kurabiye kalıplarıyla kesin ve fırın tepsisine dizin.
    • Damla çikolataları kurabiyeye göz şekli verecek şekilde yerleştirin.
    • Artan hamuru elinizle toplayıp tekrar açın ve kalıpla tekrar kesin.
    • Diğer hamuru da aynı şekilde hazırlayın.
    • Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında 8-10 dk. kadar fazla kızartmadan pişirin.
    • Kurabiyelerin soğumasını beklerken, ocakta kaynamakta olan suyun içine başka bir kap koyarak içine çikolatayı alın.
    • Ve bu şekilde benmari usulü çikolatanın erimesini sağlayın.
    • Eriyen çikolatanın içine kurabiyelerin bir kısmını saç şekli alacak şekilde batırın.
    • Kürdan yardımıyla çikolatadan ağız ve burun çizin.
    • Siz bu işlemleri yaparken çikolatanın altındaki su ocakta kaynamaya devam etsin, aksi takdirde hemen donacaktır.
    • Tüm kurabiyeler bittikden sonra çikolataların donmasını bekleyip minik ellere ikram edilinceye kadar yüksek bir yere kaldırın:)